Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Reginox produceert met oog voor mens & natuur

Wie een spoelunit, wastafel, of werkblad van Reginox koopt, werkt mee aan verantwoorde productie. Op allerlei manieren houden wij als fabrikant van deze keuken- en badkamerproducten namelijk de toekomst van mens en milieu in het oog.
Rvs is het meest gebruikte materiaal bij Reginox. Dit materiaal bestaat voor 70 tot 80% uit gerecycled staal, dat we gebruiken voor de productie van spoelunits, wastafels en werkbladen. Staal dat overblijft uit de productie, keert voor 95% terug in de maatschappij dankzij inzameling en hergebruik.

Verantwoord omgaan met hout en papier

Het hout onder onze keukenbladen heeft vanaf voorjaar 2011 het FSC-certificaat ® (FSC-C106218) en komt dus voortaan alleen nog van verantwoord beheerde bossen. Wat kartonnen verpakkingsmateriaal voor de producten betreft: dit bestaat bij Reginox voor minstens 80% uit gerecycled materiaal.

Meer hergebruik, minder energie

Het gebruik van gas en elektriciteit brengen we de komende jaren met 15% omlaag. Dit gebeurt mede dankzij de samenwerking met het BEI, Businesscenter Energie Innovatie (zie www.goedbei.nl), via twee belangrijke partnerprojecten:

  • Fabrieksheater centraal aansturen.
  • Luchtafzuiging (incl. warme lucht) terugbrengen binnen het bedrijf.

Ook bewegingssensoren dragen binnen onze kantoren hun steentje bij aan minder stroomverbruik.

Mensen maken het mogelijk

Maatregelen voor verantwoord materiaal- en energiegebruik werken mee aan het behoud van de aarde voor de mensen op langere termijn. Maar ook voor onze húídige medewerkers, die samen voor de kwaliteit zorgen, stellen wij ons sociaal op. Dat komt naar voren in onder meer:

  • het veilig werken (zeggenschap, 9001-certificaat),
  • het beleid rond ziekte (doorbetalen en wachtlijstbemiddeling),
  • het aanzetten tot meer vitaliteit (bewegen en bedrijfsfysiotherapie)
  • ruimte voor ontwikkeling & opleiding. 

Kortom, de rvs-spoelunits, -kranen, -wastafels en -werkbladen van Reginox staan voor een verantwoorde productie met oog voor mens & natuur.

Afval recycling

Het koelwater wat gebruikt wordt bij de dieptrekpersen keert na afkoeling weer terug bij de persen voor hergebruik. Ander bedrijfsafval gaat voor verantwoorde verbranding naar een regionale warmtekrachtcentrale, terwijl daarnaast 95% van alle papierafval terugkeert als nieuw papier of karton.