REGINOX VERNIEUWD
FSC CERTIFICAAT

20 juni 2023

Het FSC-certificaat, afgekort voor Forest Stewardship Council, is een internationaal erkend keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Het FSC-systeem is opgericht om verantwoord bosbeheer te bevorderen en ervoor te zorgen dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit bossen die worden beheerd volgens strenge sociale, ecologische en economische normen.

Het FSC-certificaat wordt toegekend aan bosbeheerders, hout- en papierproducenten en andere organisaties in de toeleveringsketen die voldoen aan de vereisten van het FSC-systeem. Deze vereisten omvatten onder andere het behoud van de biodiversiteit, het respecteren van de rechten van inheemse volkeren en lokale gemeenschappen, het verbod op ontbossing van waardevolle bossen, het beperken van het gebruik van schadelijke chemicaliën, en het waarborgen van eerlijke arbeidsomstandigheden.

Door het FSC-certificaat te verkrijgen, kunnen bedrijven aantonen dat hun producten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Dit biedt consumenten, architecten, bouwers en andere belanghebbenden de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken bij de aankoop van hout- en papierproducten.

Het FSC-logo op producten geeft aan dat het hout, het papier of het product traceerbaar is naar een FSC-gecertificeerde bron. Dit betekent dat het product voldoet aan de strenge criteria van het FSC-systeem en bijdraagt aan de bescherming van bossen en de mensen en dieren die ervan afhankelijk zijn.

Naast het bevorderen van duurzaam bosbeheer, draagt het FSC-certificeringsproces ook bij aan transparantie en betrokkenheid van belanghebbenden. Het omvat regelmatige controles, audits en betrokkenheid van lokale gemeenschappen en inheemse volkeren om ervoor te zorgen dat de FSC-normen worden nageleefd.

Het FSC-certificaat speelt een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid en het behoud van onze kostbare bossen. Door te kiezen voor producten met het FSC-logo, kunnen consumenten en bedrijven bijdragen aan de bescherming van bossen wereldwijd en het bevorderen van een gezonde toekomst voor mens en milieu.

Onze certificeringen zijn te vinden op de pagina certificaten.