Reginox
FAQ

Heb je een vraag? Op deze pagina tonen wij een lijst met veelgestelde vragen, mogelijk staat jouw vraag er tussen. 

Indien je als consument een vraag hebt over de service of garantie van een product, verzoeken wij je eerst contact op te nemen met de keukenretail zaak. Zij kunnen, waar nodig met behulp van Reginox, helpen met een passende oplossing.

Hoe zit het met garantie op een Reginox product? 

Reginox levert uitsluitend producten via dealers, zoals bijvoorbeeld keukenretail zaken.
Indien zich er onverhoopt een probleem voordoet met jouw Reginox product, verzoeken wij je eerst contact te leggen met de keukenzaak. Zij kunnen, waar nodig met behulp van Reginox, helpen met een passende oplossing.

Waar kan ik terecht met een klacht over een Reginox product? 

Indien je een consument bent en een klacht hebt over een Reginox product, verzoeken wij je contact op te nemen met de (keuken-)leverancier vanwaar je je product gekocht hebt. Zij kunnen, waar nodig met behulp van Reginox, helpen met een passende oplossing.

Waar kan ik een Reginox product kopen? 

Reginox is een producent van spoelbakken en werkbladen en levert uitsluitend producten via dealers, zoals bijvoorbeeld keukenretail zaken. Vraag de dichtsbijzijnde keukenretail zaak voor meer informatie over het aanschaffen van een Reginox product.

Hoe vind ik het juiste zeefje voor mijn spoelbak?

Wanneer je op onze website naar het onderdeel 'zeefje vervangen' gaat, vind je allerlei informatie terug. Tevens is het mogelijk om hier foto's te uploaden en naar onze sales afdeling te sturen voor meer informatie.

Het rubbertje, stiftje of kogeltje van mijn zeefje is kapot. Verkopen jullie deze per stuk?

Een los rubbertje, stiftje of kogeltje voor een zeefje is helaas niet te bestellen. Wij hebben alleen complete zeefjes in ons assortiment. De zeefjes zijn bij onze accessoires online te bestellen. Deze zijn aan de hand van foto’s te vergelijken met het huidige zeefje.

Wat is mijn garantie op mijn Reginox spoelbak?

Alle Reginox rvs spoelbakken worden geleverd met een levenslange garantie! Voor een uitgebreid overzicht van de garantievoorwaarden verwijzen we naar de garantiepagina op deze website. De garantie op een granieten spoelbak is te lezen in de garantie en onderhoudskaart.  

Hoe onderhoud ik mijn spoelbak?

Om de spoelbak mooi te houden is het aan te bevelen om deze elke dag te reiningen. Spoel de spoelbak altijd grondig na en maak deze droog met een microvezel doek of theedoek. Door gebruik te maken van Reginox Inox Care blijft de spoelbak langer mooi en glanzend. Vermijd altijd het gebruik van een schuursponsje.

Waarom krast mijn rvs spoelbak?

Dit is volkomen normaal. Na een paar dagen wordt vaak gezien dat oppervlakkige krasjes weer verdwenen zijn. Krasjes kunnen zichzelf weer sluiten door het effect van zuurstof. Door het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen en onderhoud, blijft de spoelbak het mooist.

Hoe kan ik roestpuntjes verwijderen uit mijn rvs spoelbak?

Bij normaal gebruik van de spoelbak kan deze vrijwel onmogelijk roesten. Toch kan het gebeuren dat er bruine puntjes in de spoelbak ontstaan. Deze worden veroorzaakt onder invloed van buitenaf. De bruine puntjes ontstaan doordat ijzerdeeltjes op het rvs terechtgekomen zijn. De ijzerdeeltjes reageren met het rvs waardoor deze bruine puntjes ontstaan. Door de ijzerdeeltjes te verwijderen zal de reactie stoppen. De bruine puntjes kunnen eenvoudig verwijderd worden door Inox Care te gebruiken. Inox Care is te bestellen via onze webshop op deze website.

Kun je krassen voorkomen op rvs?

Krassen op rvs kunnen niet voorkomen worden. In het begin zullen de krassen duidelijk zichtbaar zijn, maar na verloop van tijd zullen de krassen door dagelijks gebruik langzaam verminderen. Voor het juiste onderhoud van rvs raden wij aan Inox Care te gebruiken. Inox Care is te bestellen via onderhoudsmiddelen op onze website.

Hoe houd ik mijn spoelbak het best hygiënisch schoon?

Door een rvs-spoelbak dagelijks te reinigen met water en mild afwasmiddel blijft deze (hygiënisch) schoon. Voor een wekelijkse grondigere reinigingsbeurt van een rvs spoelbak kan men gebruik maken van Inox Care. Inox Care reinigt de spoelbak grondig en is te koop via onze webshop. Daarnaast is het gebruik van onze Regi-Clean oil-coating een aanrader, deze is geschikt voor rvs en PVD-spoelbakken. Regi-Clean oil-coating beschermt de spoelbak tegen vervuiling, vlekken en vingerafdrukken. Daarnaast raden wij Regi-Clean descaler aan. Deze maakt hygiënisch schoon en geeft een stralende glans. Het schoonmaken van een granieten spoelbak kan het beste worden gedaan met een mild afwasmiddel en een zacht sponsje. Onze schoonmaakproducten zijn te bestellen via de webshop.

Wat is een comfort afvoer? 

Een comfort afvoer is een geïntergreerde afvoer welke meegetrokken is in het dieptrekproces van de spoelbak. Het grote voordeel, naast het mooie design, is dat de afvoer zeer hygienisch is en goed te reinigen.

Wat is een PVD-spoelbak? 

Een pvd-spoelbak is in de basis een rvs spoelbak waarbij de kleur in het materiaal is gebracht door middel van een speciaal proces. De zogenoemde PVD-techniek (Physical Vapour Deposition), waarbij damp afzetting het rvs voorziet van een speciale coating. Bekijk onze handleiding nauwkeurig om deze spoelbakken hun kleur te laten behouden.

Wat is een granieten spoelbak? 

Granieten spoelbakken bestaan uit composiet gemengd met een speciale hars. Samen vormt dit een sterk materiaal dat ideaal is voor gebruik in de keuken. Bekijk ons aanbod granieten spoelbakken op de website.

Wat is een keramieken spoelbak? 

Een keramieken spoelbak is gemaakt van aardewerk welke door middel van hitte is samengesteld. Een prachtige keuze voor in de landelijke keuken. 

Wat wordt bedoelt met een pull-out kraan? 

Dit is een kraan met een uittrekbare uitloop waardoor deze een groter bereik heeft binnen de spoelbak en waardoor bijvoorbeeld de hoeken van de spoelbak veel gemakkelijker kunnen worden gespoeld. Ook het spoelen van bijvoorbeeld groente wordt hierdoor veel gemakkelijker.

Hoe onderhoud ik mijn kraan? 

Kranen zijn over het algemeen onderhoudsvriendelijk. Kranen kunnen schoongemaakt worden met de zachte kant van een spons en worden daarna drooggemaakt met een microvezeldoek. Ook is het verstandig de kraan regelmatig in te poetsen met de Reginox oil-coating. 

Heb je 
een andere 
vraag?

Staat je vraag hier niet vermeld, dan is het mogelijk om het contactformulier in te vullen. 

Indien het een vraag over service of garantie betreft, willen wij je verzoeken éérst contact op te nemen met de keuken(retail)zaak waar je jouw Reginox product hebt gekocht. Zij kunnen, waar nodig met behulp van Reginox, helpen met een passende oplossing.