DOWNLOAD
Gebruiks-
handleiding

GEBRUIK &
ONDERHOUD VAN
SPOELBAKKEN

Veruit de meest verkochte spoelbakken van Reginox bestaan uit rvs (roestvast staal). Door je Reginox product met zorg te behandelen en te onderhouden beleef je er zo lang mogelijk plezier aan.

Wij hebben passende reinigingsproducten voor je (rvs) product. Ook voor het dagelijks onderhoud ervan kunnen wij je van de juiste schoonmaakartikelen voorzien.

Schoonmaak 
van de
RVS spoelbak

Voor dagelijks onderhoud wordt geadviseerd om schoon water te gebruiken met eventueel toevoeging van een zachte zeep. Ter verwijdering van koffie-, thee- en vetaanslag gebruik je een vloeibaar mild reinigingsmiddel (zonder chloor en/of bleek). Bij gebruik van een schuursponsje, dien je in de polijstrichting te poetsen en gebruik je de zachte kant van het sponsje. Tevens raden wij gebruik van Inox care aan om het onderhoud van de spoelbak te vergemakkelijken.

SCHADE
VOORKOMEN

Krassen en/of deuken

Doordat de spoelbak dagelijks wordt gebruikt, zijn lichte krassen en deuken aan de oppervlakte onontkoombaar. De spoelbak kan beschadigen wanneer deze te ruw behandeld wordt. Voorwerpen dienen voorzichtig in de bak of op het afdruipgedeelte te worden gelegd. Beschadigingen blijven beperkt door zo min mogelijk hiermee over het materiaal te schuren.

Schoonhouden van 
PVD, color coated,
kunststof en 
stenen spoelbakken

Voor dagelijks onderhoud wordt geadviseerd om een PH-neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken of schoon lauw water met eventueel toevoeging van een zachte zeep. Droog de spoelbak af na de reiniging om kalkafzetting te voorkomen. Voorzie daarna de spoelbak van Regi-Clean oil-coating en/of Regi-Clean descaler voor een goede bescherming. Bekijk hier de gebruikershandleiding voor gecoate en pvd spoelbakken.

Indien de spoelbak met chemicaliën (zoals sterke schoonmaakmiddelen, chloor en/of bleek) in aanraking komt, dient er als volgt gehandeld te worden:

  • Het aangetaste oppervlak direct overvloedig met water reinigen en vervolgens droog wrijven
  • Eventuele behandeling toepassen met Regi-Clean oil-coating of Regi-Clean descaler
  • Let op: poets enkel met de zachte kant van een schuursponsje over een PVD, coated, kunststof en/of stenen spoelbak

VERMIJD
HITTE

Plaats hete pannen nooit rechtstreeks op het afdruipgedeelte of in de spoelbak. Gebruik bij voorkeur een onderlegger hiervoor.

Af te raden

  • Snijd nooit op een werkblad: dit veroorzaakt niet repareerbare krassen. Gebruik altijd een snijplank.
  • Snijd nooit in de voeg- en/of koppelnaden. Verwijder nooit de kit uit de voegnaden rondom de spoelbak of kookplaat.
  • Voorkom heen en weer schuiven van harde materialen (porselein e.d.) op een werkblad.
  • Voor onderhoud van je Reginox spoelbak en/of werkblad adviseren we met regelmaat Reginox Inox Care te gebruiken.

Service

Alle Reginox producten worden met de grootst mogelijke zorg geleverd. Informatie over garantie, onderhoud of vragen vind je via de buttons in dit blok.