MAAK KENNIS MET
MELVIN WILDEBOER SCHUT

''Wat mij drijft in mijn werk? Ik wil er altijd uithalen wat erin zit. In die zin komt mijn topsportersmentaliteit me bij deze functie goed van pas."

Wie is...

Ik ben Melvin WildeboerSchut, 25 jaar en woonachtig in Dordrecht. Na het afronden van mijn opleiding ben ik gestart in de scheepsinterieurbouw. Een aanrijding destijds maakte voor mij niet alleen een einde aan het uitvoeren van dit beroep, maar ook aan mijn internationale carrière als wielrenner. Een pittige tijd van leren accepteren en doseren. En ik moest op zoek naar een nieuwe baan die paste bij mijn nieuwe fysieke vermogen. Die vond ik als verkoper in de keukenbranche.

Reginox

Ruim 2 jaar geleden ben ik bij Reginox gestart als account manager. Reginox is een rvs verwerkend bedrijf dat met name bekend staat om het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van rvs spoelbakken en werkbladen. Ook bijbehorende kranen en accessoires kunnen worden geleverd. Reginox staat voor kwaliteit en heeft oog voor de wensen van de klant. Het is een innovatief bedrijf dat al zo’n 45 jaar toonaangevend is in keukenmarkt.

Functie

Hoewel ik behoorlijk jong was durfde Reginox mij aan te nemen als account manager, met name gezien mijn achtergrond in de keukenverkoop en interieurbouw. Met deze functie ben ik verantwoordelijk voor alle aspecten van de sales in West-Nederland. Daarbij valt te denken aan verkoop, relatiebeheer en service. Praktisch gezien houdt dat in dat ik relaties langs ga voor informatie, promotie, klachten en groeimogelijkheden. Heel divers dus. Daarnaast ben ik 2 dagen per maand fysiek aanwezig op ons kantoor in Rijssen voor overleg met collega’s. 

Toegevoegde waarde

Ik voel me erg op mijn plek bij Reginox. Dat heeft meerdere redenen. Het is prettig om te staan voor een kwalitatief hoogstaand merk, waarmee ik klanten mag benaderen. Daarnaast heb ik veel contact met mensen. Dagelijks kom ik bij 4 à 5 relaties en overal leer ik wat. Soms is dat meetbaar in opdrachten. Soms is dat voelbaar wanneer klachten op een juiste manier worden opgelost. Voor relaties ben ik van toegevoegde waarde en dat geeft mij voldoening. 

Vrijheid

Hoewel het een baan is met veel verantwoordelijkheid ervaar ik ook veel vrijheid. Ik stap in mijn auto en kan zelf mijn dagen inplannen. Uiteraard binnen bepaalde kaders. Veel draait om cijfers, dus ik moet wel mijn doelstellingen hebben behaald aan het eind van het jaar. Maar ik vind het prettig dat ik vanuit het bedrijf veel vertrouwen krijg. 

Topsport

Wat mij drijft in mijn werk? Ik wil er altijd uithalen wat erin zit. Dus ik ga voor het behalen van mijn doelen, zowel voor Reginox als voor mezelf. In mijn geval betekent dat West-Nederland zo goed mogelijk bedienen. Op grotere schaal gaat het om het kunnen toevoegen van nieuwe klanten aan onze portefeuille. Ik vind het waardevol om hier een aandeel in te hebben en ben bereid daar hard voor te werken. 
In die zin komt mijn topsportersmentaliteit me bij deze functie goed van pas. Ik ben gemotiveerd, gedisciplineerd en wil graag presteren. Van meerwaarde zijn en juist het verschil te maken, dát is voor mij van groot belang. Ik maak makkelijk contact en ben positief ingesteld. Ondanks het feit dat ik niet meer alles uit mijn lichaam kan halen, wil ik toch altijd gaan voor het beste dat erin zit.

Het is fijn om een merk met naam te mogen presenteren aan klanten. Vrijwel iedereen kent Reginox, dat werkt prettig. En ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg binnen het bedrijf. Aan de hand van studie in de avonduren heb ik inmiddels mijn Nima Sales bijna op zak. Bij Reginox wordt gedacht in mogelijkheden, die uiteindelijk vaak een win-winsituatie opleveren voor personeel en bedrijf. 

Toekomst

Als ik kijk naar mijn toekomst bij Reginox, dan wil ik me nog graag een paar jaar verder ontwikkelen als account manager. Niet alleen om klanten beter te leren kennen, ook om meer ervaring op te doen. Soms sta ik voor hete vuren, waarbij ik nog goed hulp kan gebruiken om ze op te lossen. Daar ligt nog een stukje groei voor mij. Op de lange termijn lijkt key account manager me ook wel wat. Dan ben je weer op een heel andere manier bezig met mensen en producten. En moet je als spin in het web erg veelzijdig zijn. Eigenlijk ben je dan meer een duizendpoot. Daar zie ik wel kansen.