MAAK KENNIS MET
THOMAS STOLWIJK

'Ik vond het geweldig dat ik mijn eigen idee mocht uitwerken en realiseren...' 

Wie is...

Thomas Stolwijk werd geboren in Woerden, maar is na een aantal internationale omzwervingen en bijbehorende banen beland in Enschede. Daar woont hij samen met zijn vrouw Monique. Hij houdt van reizen en films kijken. Thomas is magazijnmedewerker bij Reginox.

Reginox

‘Vier jaar geleden startte ik in het magazijn. Daar komen alle inkoopdelen binnen: van rollen staal tot verpakkingsmateriaal voor de producten. Maar ook ingekochte eindproducten als granieten spoelbakken en kranen. Vanwege aanhoudend knieletsel - met bijbehorende operaties - doe ik sinds kort grotendeels de administratie hiervan: voornamelijk orders ophalen uit het systeem welke verstuurd dienen te worden en retouren behandelen. 

Oplossen

Wanneer er zich problemen voordoen in het magazijn, denk ik daar graag in mee. Daarom heb ik nauw contact met de binnendienst en de planning. Want uiteindelijk moet het juiste product op het juiste moment bij de juiste klant terechtkomen. Dat is altijd weer de uitdaging

Magazijn

In het magazijn komen diverse processen samen, waardoor je vaak met meerdere dingen tegelijk bezig bent. Ik vind het mooi om een onderdeel te zijn van dit geheel. Vanwege interne veranderingen moet er ook zo nu en dan een nieuw plan van aanpak worden bedacht. Daar houd ik van, denken in oplossingen. Wat ik wel eens lastig vind, is dat je als magazijnmedewerker achteraan in de keten zit. Als er in elders in het proces iets is misgegaan, wordt dat bij ons pas zichtbaar. Maar als aan het van de dag alles weer gelukt is, ga ik met een goed gevoel naar huis.

Sociale werksfeer

Bij Reginox heerst een prettige en sociale werksfeer, iedereen is van waarde. Onlangs was ik even in gesprek met Wim ter Steege over mijn slechte knie. Hij attendeerde mij op de kantoorfietsen die intern aanwezig zijn. Nu zit ik dagelijks een uur te fietsen achter mijn bureau, terwijl ik toch mijn werk kan uitvoeren. Het scheelt mij niet alleen tijd, maar ook een bezoek aan de sportschool waar ik niet dol op ben. Dat mijn fysieke beperking niet als een last wordt gezien binnen mijn werk doet mij goed.

Fijne werkplek

Verder biedt Reginox mij een fijne werkplek. Ik krijg de ruimte en het vertrouwen om bezig te zijn met wat ik leuk vind binnen mijn werk. Zo had ik ooit een idee over het optimaal benutten van onze magazijnruimte. Nadat ik mijn plan op papier had gezet, kreeg ik toestemming van hogerhand om de daad bij het woord te voegen. Dat was een bijzonder moment voor mij. Net als het feit dat ik ben gevraagd om vertrouwenspersoon binnen onze organisatie te zijn. De cursus hiervoor heb ik onlangs afgerond.

Toekomst

En over 5 jaar? Dan hoop ik hier nog steeds werkzaam te zijn. Mijn baan is zo veelzijdig, daar geniet ik echt van. Geen dag is hetzelfde, dat houdt me scherp. Toch zou ik nog wat meer uit mijn rol willen proberen te halen, zowel voor mezelf als voor Reginox. Ik vind het leuk om bezig te zijn met het verbeteren van interne processen. Dat hoop ik in de toekomst wat meer te mogen doen.’