MAAK KENNIS MET
HENK KLAASSEN

''Dan hebben we dat toch maar mooi met zijn allen gedaan...'' 

Wie is...

Rijssenaar Henk Klaassen is 55 jaar, getrouwd en vader van een zoon en dochter. Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan barbecueën en motorrijden. Henk werkt inmiddels al zo'n 30 jaar bij Reginox.

Reginox

'In 1993 kwam ik via een uitzendbureau bij Reginox terecht. Ik begon in de perserij: de plek waar de spoelbakken diepgetrokken worden. Inmiddels werk ik alweer heel wat jaren in de gereedschapmakerij. Daar worden stempels voor de spoelbakken gemaakt. Maar ook houden we ons bezig met reparaties en het maken van nieuwe mallen. 

Gereedschapmakerij

Ik vond het best bijzonder dat ik 15 jaar geleden werd gevraagd voor de gereedschapmakerij. Op dat gebied had ik namelijk geen ervaring. Met behulp van mijn collega's heb ik het vak geleerd. En ik mocht zelf ook het één en ander uitproberen. Dat ging uiteraard wel eens mis, maar dat zijn juist de momenten waarop je leert. Ook nu wil het nog wel eens voorkomen dat een productieproces om bepaalde redenen vastloopt. Dan is het de kunst om rustig te blijven en overzicht te houden. Dat heb ik inmiddels wel geleerd. 

Teamspirit

Onlangs kregen wij een mooie nieuwe opdracht: er moesten mallen worden gemaakt voor de tapbladen van een grote bierbrouwerij. Dat was een heel proces, maar het juiste eindresultaat werd in één keer behaald. Dat geeft veel voldoening, vooral ook omdat we het met zijn allen hebben gedaan. Daar geniet ik van. Goed kunnen samenwerken is van groot belang, het bevordert de teamspirit. 

Regi-clean

Zo is binnen ons bedrijf ook Regi-clean opgestart. Dat is een groep van werknemers die orde en netheid op de werkvloer aanstuurt. Van elke afdeling zit er een collega in dit team, die hierop toeziet. Ik stuur dit aan binnen het magazijn. Het is echter niet de bedoeling dat ik me hier alleen mee bezighoud: we kijken samen hoe we dit het best kunnen aanpakken. Uiteraard is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, maar het is de bedoeling dat we elkaar durven aanspreken daarop. Het werkt gewoon een stuk prettiger wanneer de werkplek netjes en geordend is.

Uniek

Wat Reginox uniek maakt? Dat is ten eerste het feit dat er maar weinig bedrijven zijn in Nederland die spoelbakken maken. Ten tweede zijn wij een groot bedrijf met alles onder één dak. En ten derde - en dat vind ik zelf nogal prettig - het personeel is hier nuchter en staat met beide benen op de grond. Dat is terug te vinden op alle afdelingen, zowel op kantoor als op de werkvloer. We spreken dezelfde taal en dat werkt prettig.

Werksfeer

Reginox is een sociaal bedrijf met een fijne werksfeer. Er is van alles mogelijk, als jij je ook van je goede kant laat zien. Wanneer je bereid bent om een keer over te werken, dan is het meestal ook geen probleem om een dag extra vrij te nemen. Voor wat hoort wat, ik kan me daar wel in vinden. Het bevalt me hier prima, ook de vaste werktijden van half 8 tot half 5. Ik ga er dan ook vanuit dat ik hier over 5 jaar nog steeds werk, maar je weet natuurlijk nooit wat er nog op je pad komt.'